maanantai 28. toukokuuta 2012

Aikuisten muskarit tarjoavat uusia kokemuksia musiikin parissa

Oletko aina halunnut kokeilla viulunsoittoa? Kiinnostaako kantele ja yhteissoitto? Tule siis mukaan aikuisten instant-muskareihin Pikkuusen Häjympiin Pitoihin! Muskareissa pääset tutustumaan viuluun ja 5-kieliseen kanteleeseen ryhmäopetuksen keinoin ammattiopettajien johdolla.

Muskareihin voivat osallistua kaikki yli 15-vuotiaat musiikista kiinnostuneet, omia soittimia tai ennakkotaitoja ei tarvita. Noin 45 minuutin pituisissa sessioissa otetaan haltuun soittimen perustaidot ja keskitytään sen jälkeen musisoimiseen. Kantelistit ehtivät muskarisession aikana soittaa useammankin kappaleen. Viulistit osaavat soittotunnin jälkeen takuuvarmasti soittaa Tuiki tuiki tähtösen.

Pohjanmaan taidetoimikunta ja Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön Folkpolis-hankkeen tuottamat aikuisten kantele- ja viulumuskarit lanseerattiin ensimmäistä kertaa 16.5 Seinäkuun yössä. Silloin ensimmäiset innokkaat pääsivät osallistumaan muskareihin ja saivat kokemuksia yhteismusisoinnin iloista. Pikkuusen Häjymissä Piroissa muskareita on tarjolla kahtena päivänä, joten mahdollisuuksia on osallistua vaikka molempien soittimien ryhmiin.

Aikuisten muskarit järjestetään Cafe Agria -kulttuurikahvilassa, joka löytyy Tuomiokirkon kirkkotasanteelta.

Muskareiden aikataulu on seuraava:
to 7.6 klo 17-18 kantelemuskari
to 7.6 klo 18-19 viulumuskari
pe 8.6 klo 17-18 kantelemuskari
pe 8.6 klo 18-19 viulumuskari

Kanteleryhmään mahtuu 10 ja viuluryhmään 8 soittajaa. Paikkoja voi varata etukäteen sähköpostitse piia.kleemola-valimaki@minedu.fi (viulistit) ja silja.palomaki@siba.fi (kantelistit).


Piia Kleemola-Välimäki
Säveltaiteen läänintaiteilija, MuT
Pohjanmaan taidetoimikunta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti