maanantai 4. kesäkuuta 2012

Me selvitähän tilanteista, joihin muut ei eres jouru!
Ammattikorkeakoulun opetusta markkinoidaan usein käytännönläheiseksi. Tämä sana ei kuitenkaan välttämättä kerro miten ja mitä ammattikorkeakouluissa opiskellaan. Kesällä Senaatintorille Pikkuusen Häjympien pitojen Häjykaffila on esimerkki todella käytännönläheisestä ja vaativasta oppimisprojektista.
Keväällä 2012 SeAMKin ravitsemisalalla ja muotoilussa käynnistyi ainutlaatuinen oppimisprojekti. Projekti tehdään yhteistyössä paikallisen yrityksen, Pirjon Pakarin, kanssa. Tarkoituksena on, että opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat Pirjon Pakarin kanssa yhteistyössä kahvilan - sen tuotteet, toiminnan, markkinoinnin ja ulkoasun. Diilissä molemmat voittavat: opiskelijat saavat oivan oppimismahdollisuuden sekä luovat yrityskontakteja ja Pirjon Pakari puolestaan arvokasta apua ideoinnista toteutukseen. Tuotekehitys kaffilassa tarjottavien tuotteiden osalta alkaa olla valmiina, pohjapiirustukseen on tarkasti suunniteltu linjastojen kulkusuunnat ja kapasiteetit, viranomaissuunnitelmat ovat valmiina ja sisutuksesta on nähty hieno eteläpohjalainen suunnitelma.
Oppimista isolla O:lla
Yhteistyö koulun kanssa luo haasteita sekä koululle että yritykselle. Yhteistyössä on otettava huomioon opiskelijoiden määrä, tuntiresurssien rajallisuus ja opiskelijoiden oppiminen, jolloin heillä tulee olla mahdollisuus myös tehdä virheitä. Projekti on kuitenkin antoisa sekä opiskelijoille että yritykselle ja hieno esimerkki ammattikorkeakoulun käytännönläheisestä opetuksesta. Projektin lausahrus: ”Me selvitähän tilanteista, joihin muut ei eres jouru!”, kertoo asenteesta, jolla yhteistyöhön lähdetään.
Opiskelijanäkökulmasta projekti on hieno oppimiskokemus ja vaatii jokaisen panostuksen. Projekti kerää yhteen kaikki ne taidot, joita olemme opintojemme aikana harjoitelleet. Kun soppaan lisätään vielä muu koulunkäynti luentoineen ja tentteineen, opinnäytetyön tikittävä aikataulu ja omat harrastukset, niin liemi alkaa olemaan suurinpiirtein valmis. Mihin tämä kaikki kuitenkin tähtää? Meitä valmennetaan työelämään.
Miksi sitten haluamme antaa kaikkemme projektin eteen? Tieto siitä, että kahvila todella palvelee 7.-9.6.2012 Helsingissä Senaatintorilla Pikkuusen Häjymmissä Piroissa. Silloin saamme esitellä rinta rottingilla oman työmme tuloksia ja muistella sitä kokemusta vielä keinutuolissakin. Häjykaffilassa on luvassa todellinen makumatka Häjyjen kotiseudulle ja tarjolla on Pirjon Pakarin tuotteista loihdittuja makuelämyksiä, jotka restonomiopiskelijat ovat luoneet. Makujen lisäksi kahvilan sisustus on jo itsessään näkemisen arvoinen, tervetuloa piipahtamaan kaffille!
Käy lukemassa lisää projektimme etenemisestä blogistamme (http://hajykaffila.blogspot.com/) ja osallistumassa kisaan osoitteessa http://www.seamk.fi/?deptid=8462.


Veera Korkeamäki
restonomiopiskelija


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti