perjantai 1. kesäkuuta 2012

Sorvin äärestä – kirjaimellisesti!

Kun muutin Etelä-Pohjanmaalle kuusi vuotta sitten, olin hämmästynyt siitä että lähes jokaisen pienen kylänraitin varrelta tuntui löytyvän yksi tai parhaassa tapauksessa kokonainen rypäs kaluste- ja tekstiilialan yrityksiä. Junantuomana hämmästelin seikkaa varmaan yhtä paljon kuin pohjalaiset ihmettelevät Itä-Suomessa matkaillessaan järvien määrää.

Joskus tuntuukin, että muotoilu- ja kalustealan osaaminen ja alan yritysten läsnäolo maakunnassa on opittu ottamaan itsestäänselvyytenä. Luovan alan huipulle pääseminen ja siellä pysyminen vaatii kuitenkin jatkuvaa panostamista ja ajan hermolla olemista. Näitä kehityshaluisia ja eteenpäin pyrkiviä yrityksiä onneksi löytyy.

Häjyt pirot on mahtava tilaisuus myös maakunnan kaluste- ja muotoilualan yrityksille. Tapahtumaravintola Epasteriassa nautitaan maakunnan ruokaa trendikkäiden epasten muodossa, mutta myös sisustuksessa, kalusteissa ja tarjoilijoiden asuissa näkyy paikallinen osaaminen.

Eteläpohjalaisia muotoilualan huippuja sekä tulevaisuuden tekijöitä esitellään tarkemmin Senaatintorille saapuvassa Designboksissa. Boksina toimii uudenlainen loma-asunto, MAJA. Moduuliajatteluun perustuvan MAJAn on suunnitellut muotoilija Naoto Niidome ja sen on valmistanut ähtäriläinen Koya.

Modernissa MAJAssa eteläpohjalaiset designtuotteet ovat esillä arvoisessaan ympäristössä. Kokemusta syventää MAJAssa pyörivä leffa joka kuljettaa yleisön Etelä-Pohjanmaan tehtaille katsomaan mistä Designboksin tuotteet ovat lähtöisin.

Etelä-Pohjanmaa on tarjonnut minulle muotoilualan koulutuksen lisäksi myös oman alan työtä, mistä olen kiitollinen. Viimeiset kuukaudet kalenteri on täyttynyt tiuhaan tahtiin Häjyihin pitoihin liittyvästä ahertamisesta. On ollut mielenkiintoista ja haastavaa olla mukana tekemässä näin suurta tapahtumaa. Ihan pian kääntyy auton nokka kohti Senaatintoria myös täältä Kurikan Jurvasta, kalustealan ytimestä. Torilla tavataan!

Johanna Laukkanen
Sisustussuunnittelija
Sella, Kurikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti